Балнеолечение

Балнеология

Балнеолечение е методът за профилактика и лечение на редица здравословни проблеми чрез лековитите свойства на минералната вода. Заповядайте в нашия медицински център, предлагащ разнообразие от балнео услуги за подобряване на Вашето физическо здраве!

Съчетай балнеолечение и почивка

Във Велинград се намира едно от най-големите находища на минерални извори в България, което е и предпоставка за развитието на съвременната балнеология тук. Благодарение на това Гранд Хотел Велинград е един от най-добрите балнео хотели, където можете да прекарате Вашата почивка. Всички процедури, включващи лечение с минерална вода, се извършват след консултация със специалист. Именно той определя кои са най-подходящите терапии за Вас според спецификата на Вашето състояние.

Различните физиологични проблеми предполагат и различни методи на балнеолечение. Те могат да бъдат вътрешни и външни – питейно лечение, инхалации или къпане в минерални вани. Специфичното при процедурите по балнеология е, че по време на терапия в кожата и подкожието се натрупват минерални вещества, чието действие продължава 24 часа. Поради тази причина след подобна терапия не е препоръчително да се взима душ. Това ще спомогне за увеличаване на ефекта от третирането с лечебна минерална вода.

Лечебни свойства на минералната вода

Минералните води се делят на различни видове според температурата, като всеки от тях е подходящ за лечение на определено заболяване. В Гранд Медикал може да се възползвате от терапии със силициева, слабо минерализирана, радонова, флуорна, хидрокарбонато-сулфатно-натриева и хипертермална минерална вода.

Балнеолечението – полезно при редица здравословни проблеми

Вижте кои здравословни заболявания могат да се лекуват с този метод:

  • Неврологични проблеми – дискови хернии, плексит, неврит, радикулит, невралгия, дископатия.
  • Кожни проблеми – екземи, уртикарии, псориазис вулгарис, дерматити.
  • Дихателни проблеми – бронхити, сенна хрема, бронхиална астма, хроничен ларингит.
  • Сърдечно-съдови проблеми – хипертония, атеросклероза, артериопатии на крайниците.
  • Обменно-ендокринни проблеми – диабет, затлъстяване, подагра.
  • Бъбречни проблеми – камъни в бъбреците и други заболявания на отделителната система.
  • Стомашно-чревни проблеми – нарушения заради понижената киселинност в стомаха.
  • Чернодробно-жлъчни проблеми – жлъчно-каменна болест, хепатити, хронични колецистити.
  • Гинекологични проблеми – хронични възпаления, проблеми с половите органи при жени.
  • Проблеми с опорно-двигателния апарат – травми, изкълчвания, професионални заболявания като тендовагинити и миозити, артрози, артрит, счупване на кости, навяхвания, травматично-ортопедични проблеми.

Разгледайте промоционалните ни пакети с настаняване и процедури