Плазмолифтинг

Иновация в естетичната дерматология

Плазмолифтингът е инжекционна процедура за подмладяване на кожата, която може да срещнете и под името Вампирски лифтинг. Това интересно название идва от факта, че в кожата се въвежда малко количество от собствената кръв на пациента. От нея дерматологът извлича чиста плазма – компонент на кръвта, насърчаващ синтеза на еластин и колаген. Течността се инжектира в кожните слоеве и съдейства за трансформацията на старите клетки и изграждането на нови. По този начин кожата става по-мека, сияйна, еластична и красива.

За процедурата

Терапията преминава в няколко етапа:

Вземане на кръв – дерматологът извлича около 10 мл кръв от пациента

Извличане на плазма – кръвта се слага в предназначена за целта центрофуга. Там тя се разпада на съставните си компоненти, което позволява отделянето на плазмата в естествената ѝ форма.

Инжектиране на плазмата – специалистът въвежда плазмата в кожата с фини убождания.

След терапията може да се наблюдава зачервяване, което ще отмине за около ден.

Плазмолифтингът влияе положително при различни кожни състояния и проблеми като фини бръчки, белези от акне, тъмни кръгове под очите, неравномерен тен, пигментни пета, силно изразени пори, липса на еластичност, изтъняла или отпусната кожа.

Терапията е насочена към подмладяване на кожата и подобряване на нейното състояние. Не крие риск от алергии, но все пак трябва да се допитате до специалист преди да се подложите на процедурата.

Препоръчително е да се започне с 3 процедури, които могат да се повторят след месец, ако има нужда и пациентът желае.

Плазмолифтингът не се препоръчва при бременни жени, кърмачки и пациенти, страдащи от ХИВ.

Разгледайте промоционалните ни пакети с настаняване и процедури