Солна стая

Лечебните свойства на солта са всеизвестни. Този вид процедура е известна и с името халотерапия и става все по-популярна сред хората, които искат да се погрижат за себе си, разчитайки на естествени методи. Солта има противовъзпалителни и антибактериални свойства, които я правят ефективна срещу редица заболявания.

В нашата Гранд СПА зона можете да се възползвате от халотерапия за профилактика или лечение на здравословен проблем. Разполагаме с комфортна и просторна солна стая. Една процедура трае около 40 минути, през които Вие просто си почивате под звуците на медитативна музика. Характерното за солните стаи е, че стените, таванът и подът са покрити със сол, а по време на терапията се разпръсква влажен солен аерозол, който съдейства за подобряване на имунитета. Препоръчително е да се правят по минимум 2 процедури на седмица.

Лечебните свойства на солта се проявяват чрез полепването на частиците по кожата и чрез вдишването ѝ. В първия случай солните частици спират развитието на бактерии, балансират нивата на pH на кожата и я правят по-здрава и свежа. При втората ситуация се лекуват всички останали проблеми. Нормално е по време и след терапията да се появи кашлица или кихане. Това значи, че изхвърляте натрупаните токсини.

Ползи от солната терапия

Въздухът в солната стая е 3 пъти по-чист от обикновения. В комбинация с нейните полезни свойства, халотерапията помага срещу редица здравословни заболявания:

  • Кожни проблеми – екзема, дерматит, акне, псориазис, гъбички, себорея, невродермит, кожни алергии, хиперсекреция.
  • Проблеми с нервната система – невроза, умора, стрес, депресия, безсъние, мигрена, летаргия, безпокойство, главоболие, тревожност, понижена енергия, проблеми с кръвното налягане, лека психическа травма.
  • Респираторни проблеми – кашлица, бронхит, астма, хъркане, ринит, възпаление на сливиците, синузит, пневмония, сезонни алергии, фарингит, ларингит, сенна хрема.

Разгледайте промоционалните ни пакети с настаняване и процедури