Басейни

Гранд Хотел Велинград е идеалното място за почивка през всеки сезон. Комплексът разполага с цели 8 басейна с минерална вода. През лятото може да си организирате ваканция на красиво и прохладно място с достъп до плувен басейн, а през зимата – СПА релакс и топла минерална вода за възстановяване на тялото и отмора.

Хотелът разполага с:

Вътрешни басейни – детски басейн, 2 мини термални басейна с водни масажни джетове и плувен басейн с полу-олимпийски размери (22 м х 10 м)

Външни басейни – два детски басейна и два големи басейна, които работят през летните месеци

Ползването на басейните е включено в цената за Вашата стая или апартамент.

Минерален басейн – здраве за ума и тялото

Освен удоволствието от любимото хоби, плувният минерален басейн носи невероятни ползи за Вашето здраве. Във водата се съдържат много полезни минерали като калий, цинк и магнезий, които помагат на клетките и тъканите да се възстановят. Топлината на водата пък допринася за премахване на стреса и умората.

Минералната вода е естествен начин да се погрижите за кожата си, особено ако имате проблеми като акне, псориазис и други. Тя успокоява и съдейства за бързото заздравяване на рани.

Ако имате спортни травми или други физически проблеми със ставите, плуването в минерален басейн е препоръчително. Може да правите и упражнения във водата, те също ще допринесат за раздвижването и облекчаването на дискомфорта.

Още една полза от минералната вода за тялото е, че подобрява кръвообращението и регулира кръвното налягане.

Водата в нашите минерални басейни е 100% минерална. Тя не се разрежда или охлажда с обикновена. Това я прави полезна и подходяща за лечение на проблеми с нервната система, стомашно-чревни, бъбречни, гинекологични, белодробни и ставни заболявания. Разбира се, тя е и чудесен метод за профилактика и укрепване на здравето. А най-важното ѝ свойство е, че премахва натрупания стрес, тревожност и умора и Ви зарежда с енергия и жизненост.

Разгледайте промоционалните ни пакети с настаняване и процедури